Hengitä ja kuuntele

Jooga- ja mindfulness-päivä Mäntyniemessä 24.7.2021

Tule viettämään lempeä päivä itsesi kanssa Mäntyniemen kartanon Havinoi-saliin. Päivän aikana liikutat kehoa lempeän virtaavassa joogaharjoituksessa ja pysähdyt kuuntelemaan itseäsi mindfulness-harjoitusten äärellä. Saat mukaasi uusia keinoja, joilla voit tukea omaa hyvinvointiasi myös arjessa. 

Päivän aikana tutustutaan hengitykseen ja sen merkitykseen jooga- ja mindfulness-harjoituksissa. Hengitys sekä rentouttaa että energisoi kehoa. Tietoista hengitystä voi käyttää itsehoidollisena menetelmänä, jolla voi tutkitusti saada apua muun muassa erilaisiin kehon ja mielen stressitiloihin, ahdistukseen ja rauhattomuuteen.

Lempeällä joogatunnilla keskitytään tuomaan hengitykselle kehoon lisätilaa selkärankaa ja hartianseutua elvyttävällä harjoituksella. Teemme myös lempeitä ja puhdistavia hengitysharjoituksia. Joogaharjoitus sopii kaikille.

Mindfulness-harjoituksissa pysähdytään kuuntelemaan hengitystä, kehon ja mielen liikkeitä tässä ja nyt. Tietoisen läsnäolon harjoitusten tekeminen lisää kykyä kuunnella itseä ja oman kehon ja mielen viestejä. Harjoitukset sopivat kaikille.

Ohjaajat

Aura Lindeberg

Aura on Loviisan Villa Mandalasta valmistunut joogaopettaja (200+50h), valtiotieteiden maisteri ja väitöskirjatutkija. Hän opettaa liikkuvaa vinyasa flow- ja pehmeää yin-joogaa. Hänelle tärkeintä joogaharjoituksessa on oman keho-mieli -yhteyden vahvistaminen ja lempeä läsnäolo. Joogaharjoituksessa keskitytään vahvistamaan kehoa asanaharjoituksessa, mutta pysähdytään myös havainnoimaan mielen liikkeitä.

Nacera Ketroussi

Nacera Ketroussi on koulutettu mindfulness tunnetaitovalmentaja ja musiikin maisteri. Hän ohjaa harjoituksia ja keskusteluja lämmöllä ja lempeydellä. Mindfulness-harjoittelu auttaa tutkitusti havainnoimaan ajatuksia ja tunteita, löytämään keinoja stressinhallintaan ja lisäämään itsemyötätuntoa ja tyytyväisyyttä.

Ilmoittaudu

Hengitä ja kuuntele -päivä järjestetään Mäntyniemen kartanon Havinoi-salissa, Villa Marin pohjakerroksessa (Salaneuvoksentie 3, 59800 Kesälahti). Päivän ohjelma sopii kaikille, aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Mukaan tarvitset mukavat vaatteet sekä sisällä tehtäviin harjoituksiin että ulkoiluun (säävaraus).

Huolehdimme tilojen siisteydestä ja desinfioimisesta ja tarjoamme käsidesiä.  Päivän osallistujamäärä on rajallinen riittävien turvaetäisyyksien varmistamiseksi. Tulethan paikalle ainoastaan terveenä!

Päivän aikataulu
10-12 Jooga- ja mindfulness-harjoituksia 
12–13 Lounas
13–14.30 Harjoitukset jatkuvat (osa ulkona säävarauksella)
14.30 Iltapäivätee ja yhteinen lopetus

Hinta 65 €
Hintaan sisältyy lounas ja tee.  Saat ilmoittautumisen jälkeen vahvistusviestin ja ohjeet osallistumismaksun maksamiseen.

Ilmoittaudu mukaan sähköpostilla havinoi@mantyniemenkartano.fi. Ilmoitathan mahdollisesta erityisruokavaliosta ilmoittautumisen yhteydessä. Tiedustelut sähköpostilla tai puhelimitse 045-6527465/Anna-Liina

Osallistuminen on mahdollista peruuttaa maksutta seitsemän vuorokautta ennen tapahtumaa. Tämän jälkeen veloitamme puolet osallistumismaksusta. Tapahtumaa edeltävänä tai samana päivänä tehtyjä peruutuksia ei hyvitetä.