LATOSOITOT Encore
Pekka Kuusisto: Kiivetä kotiin

la 7.8 klo 7
la 7.8 klo 19

Pekka Kuusiston muusikonura alkoi kolmivuotiaana käynnistyneillä viuluopinnoilla. Lapsuusvuosien opinahjot olivat Itä-Helsingin Musiikkiopisto sekä Sibelius-Akatemian nuorisokoulutus. Sibelius-Akatemin solistisen koulutuksen ovet aukenivat teini-ikäiselle Pekalle, osapuilleen samaan aikaan kun hän muutti Yhdysvaltoihin täydentämään opintojaan Indianan yliopistossa. Tässä vaiheessa kaikki vaikutti vielä melko normaalilta.

Vuonna 1995 napsahti kärkipaikka sekä Kuopion viulukilpailuista että Sibelius-viulukilpailuista, ja kansainvälinen kiertuetoiminta viulistien perusohjelmiston parissa pääsi kunnolla vauhtiin.
Sitten kävi niin, että Pekka löysi itseään kekseliäämpää ja monipuolisempaa soittoseuraa konserttimusiikin ulkopuolelta, ja tämä kohtaaminen sai jo lapsuudessa opitun kunnioituksen kaikenlaista musiikkia kohtaan heräämään kokeilevaan kukoistukseen. Seurasi ilmaisun laajeneminen muunmuassa perinnemusiikin, improvisoidun musiikin ja elektronisen musiikin pariin. Elämä musiikin kanssa muuttui entistäkin hauskemmaksi ja kiehtovammaksi, ja noina vauhtivuosina löydetty seikkailuhalu kantaa edelleen.
Uusia opittavia asioita löytyy jatkuvasti, kunhan notkuu itseään nokkelampien seurassa.

Kuva: Maija Tammi

 

Kiivetä kotiin on yhden viulun rituaali. Tunnin mittaisissa konserteissa kuullaan 15 teosta ilman taukoja, ja ohjelmisto kerrotaan vasta soiton jälkeen. Viulu kuiskii, juttelee, tanssii, laulaa ja karjuu.

Konsertti esitetään kahdesti, aamuseitsemältä ja iltaseitsemältä. (Huom! konserteissa on sama ohjelma.) 

Liput 27/17€ (7–15v.)
Aamukonsertin lipunhintaan kuuluu kahvi ja aamupuuro.

Psssst! Ladossa kuullaan samana päivänä 7.8. myös mestaripelimanni Pentti Ojajärven ja Ojajärvi-Luukkainen -klaanin konsertti klo 15. Liput 10 € ovelta. 
Tervetuloa!