Latosoitot II 28.–29.8.2020

Mäntyniemen kartanossa

Duo Anna-Mari Kähärä & Pekka Kuusisto

pe 28.8. klo 19

la 29.8. klo 19

Kuva: Maarit Kytöharju/Meidän festivaali

Duo esittää Anna-Marin ja Pekan sävellyksiä ja satunnaisia lainakappaleita värikkäinä, usein päähänpälkähdyksiä sisältävinä sovituksina. Laulun ja viulun yhdistelmästä kumpuavan Ilmaisun asteikko ulottuu hellivästä pöyristyttävään.

Duo Anna-Mari Kähärä & Pekka Kuusisto on jäsenilleen nautinnollinen kokeilukenttä muusikoiden usein sirpaleiseksi ja hektiseksi muodostuvassa elämässä.
Perinteistä uranrakennusta välttelevän duon merkittävimpiin saavutuksiin luettakoon perättömät syytökset taustanauhojen käytöstä (”minun vaimoni on musiikinopettaja, hän sanoi että oli taustanauhat!”) sekä työehtosopimusten yleissitovuudesta tehty kappale, jota Anna-Mari ja Pekka eivät kuitenkaan esitä Kesälahdella.

Duo on perustettu ystävyyden ja arvostuksen varaan, ja toivomme että nämä elämän peruspilarit myös välittyvät yleisölle.

Liput 25/15€ (7–15v.)

Pekka Kuusisto soolo

la 29.8. klo 21

Kuva: Sonja Werner

Pekan rauhoittava iltakonsertti koostuu Johann Sebastian Bachin teoksista, suomalaisista pelimannisävelmistä sekä elektroniikan siivittämistä improvisaatioista. Soittimina ovat sekä perinteinen viulu että sähköviulu kaikenlaisine erityisominaisuuksineen.

Mäntyniemen ladon pimenevä ilta luo oikeat olosuhteet kuulijalle kytkeytyä koraalisävelmien, barokkitanssien ja perinnekappaleiden yhteyteen, ja saada tähän sotkuiseen vuoteen harmoninen hetki.

Liput 25/15€ (7–15v.)

Opastetut historiakierrokset

Konserttien yhteydessä on myös mahdollisuus tutustua kartanon vanhaan päärakennukseen opastetulla historiakäynnillä (kesto 60 min). Kierrokselle mahtuu vain 10 henkilöä, varaathan paikkasi ajoissa!
pe 28.8. klo 17.30
la 29.8. klo 17.30

Liput 12€
vain ennakkoon verkkokaupasta

Konserttien yhteydessä palvelee Villa Marin latokahvila. Tarjolla on kahvia, teetä sekä pientä suolaista ja makeaa syötävää. Kahvila aukeaa tuntia ennen konserttia ja palvelee lauantaina myös konserttien välissä. Tervetuloa!


Konsertit järjestetään Mäntyniemen vanhassa heinäladossa (Salaneuvoksentie, 59800 Kesälahti), vanhan päärakennuksen tuntumassa. Elokuun illat voivat olla viileitä, suosittelemme ottamaan lämpöistä vaatetta mukaan. Huolehdimme istuinpaikkojen turvaväleistä ja tarjoamme yleisölle käsidesiä. Tulethan tapahtumaan ainoastaan terveenä.

Majoittuminen Kesälahdella

Mikäli tulet konserttiin kauempaa ja tarvitset majoitusta, tässä muutama suositus Kesälahdelta ja lähialueelta:
Karjalan Kievari
Ruokkeen lomakylä
Sovintola
Hotelli Punkaharju

Lisää majoitusvaihtoehtoja löytyy esimerkiksi Lakeland Karelian sivuilta.