MAIJA KAUHANEN - yhden naisen orkesteri

Mäntyniemen kartanon Ladossa

Su 10.7.2022 klo 19

Vahva laulu, sydäntä riipaisevat tarinat, rouhea kantele ja groovaavat lyömäsoittimet – polyrytmien ja beatin kutoma syke yhdistettynä hypnoottisiin melodioihin luovat ainutlaatuisen soundimaailman vain yhden muusikon voimin.

Liput 27/17€ (7–15v.)

Suomen kansainvälisesti menestyneimpiin kansanmuusikoihin lukeutuvan Maija Kauhasen toinen albumi Menneet (5/2022, Nordic Notes) ottaa harppauksen laulaja-lauluntekijyyteen päin. Samalla Maija Kauhanen pitää kiinni juurevasta tyylistään ja rikkaasta suomalais-karjalaisesta traditiosta. Musiikillisia vaikutteita kuullaan kansanmusiikista, indiepopista ja elokuvamusiikista ja kappaleet pohtivat omaa tilaa ja rajoja. Miten oma tila otetaan ja kuka sinne pääsee? Mitkä asiat estävät olemasta vapaa? Mitä menneisyydestä pitää kohdata, jotta voi jatkaa kohti unelmiaan?

Maija Kauhasen erikoistumisalue on 23-kielinen Saarijärven kantele ja sen perinteinen soittotyyli pientä puutikkua plektrana käyttäen. Hän kehittää jatkuvasti uusia soittotekniikoita ja kantelemalleja isänsä, soitinrakentaja Kari Kauhasen kanssa. Kauhasen uuteen soundipalettiin mahtuu matkoilta hankittuja tuulikelloja, emaliasioita kirpputoreilta sekä innovatiivisia soittotekniikoita muun muassa jousta käyttäen.

Maija Kauhanen ja hänen soolodebyyttinsä Raivopyörä (2017, Nordic Notes) ovat saaneet ylistäviä arvioita ja voittaneet monia tavoiteltuja palkintoja, kuten Suomen Arvostelijain Liiton Kritiikin kannukset -maininnan vuoden taiteellisesta läpimurrosta, Etnogaalan Vuoden tulokas -palkinnon sekä Emman vuoden parhaasta etnoalbumista.

Viime vuosina Maija Kauhasen keikkalistalla ovat olleet muun muassa Celtic Connections, FOCUS Wales ja WOMAD Iso-Britanniassa, Folk Alliance International Kanadassa, Il Festival de Músicas del Mundo Kolumbiassa, Korrö Folkfestival, Urkult Folkfest ja Malmöfestivalen Ruotsissa, Tønder Festival Tanskassa, Kalottspel Norjassa, World Culture Festival Hong Kongissa, Roue Baruch Bretagnessa, Festival Notes Polaires Sveitsissä ja Festival Porta Latviassa.

www.maijakauhanen.com