Syyspäivä Mäntyniemessä 12.9.2020

Tule viettämään ihanaa syyspäivää Mäntyniemen kartanoon. Päivän ohjelmassa on opastettuja luontokävelyjä kartanon mailla, metsäjoogaa, historiakierroksia sekä Anna hyvän kiertää -tori, josta voit tehdä löytöjä pikkurahalla tai aivan ilmaiseksi. Villa Marin kahvilassa voi nauttia keittolounaan, juoda kahvit ja ostaa vielä kartanon luomuhapanjuurileipää kotiinkin! Päivän lopuksi nautimme Latomusiikista tunnelmallisessa heinäladossa.

Päivä on osa valtakunnallista Osta tilalta! ja Makumatka maalle -teemapäivää.

Tervetuloa Mäntyniemeen!

Opastettu luontokävely

Opastetulla luontokävelyllä tutustutaan kartanon lähimetsiin ja kosteikkoihin ja ihastellaan Karjalan Pyhäjärven maisemia. Reitin varrella pysähdytään kuuntelemaan luontoa ja tarinoita vanhoista metsään liittyvistä uskomuksista ja loitsuista. 

Klo 10 ja 13 (kesto 1h)
Pääsymaksu 5€

Historiakierros

Opastetulla historiakierroksella pääset tutustumaan Mäntyniemen historiaan. Anne Lindeberg-Piiroinen johdattaa vierailijan 1760-luvulta tähän päivään päärakennuksen historiaa huokuvassa tunnelmassa.

Klo 11 ja 12 (kesto 1h)
vain 10 henkilöä/kierros
Pääsymaksu 10€

Metsäjooga

Metsäjooga vie sinut virkistymään luonnon keskelle. Aloittelijoillekin sopivan joogahetken ohjaa Aura Lindeberg.Klo 12 ja klo 14 (kesto 30 min)
Pääsymaksu 5€

Anna hyvän kiertää -tori

Laitetaan hyvä kiertämään! Anna hyvän kiertää -torilla annetaan ja myydään tavaroita, jotka etsivät uutta kotia ja tarkoitusta. Antiikkia meillä ei ole, mutta monella tavaralla on silti tarinoita kerrottavanaan. Löytääkö maljakko tai lipasto sinun luotasi uuden kodin? 

Tori auki heinäladossa kl0 10–14

Musiikkia heinäladossa

Päivän lopuksi nautitaan musiikista heinäladossa. Viulistit Terhi Paldanius ja Jukka Untamala esittävät ohjelmistoa kahdelle viululle. Anna-Liina Lindeberg johdattaa yleisön syystunnelmiin laulujen ja tekstien kautta. 

Klo 15–16
Liput 10 €

Villa Marin kahvila auki klo 11–14.30

Villa Marin kahvilassa voi syödä ihanan keittolounaan sekä nauttia kahvin kanssa makean leivonnaisen. Myynnissä myös Mäntyniemen luomuhapanjuurileipää.