Tervetuloa Mäntyniemen kartanoon

Mäntyniemen kartano on vanha sukutila, jonka historian juuret ulottuvat 1760-luvulle. Mäntyniemi sijaitsee Kiteen Kesälahdella, Karjalan Pyhäjärven rannalla upeiden peltomaisemien keskellä. Kartano kuuluu valtakunnallisesti merkittäviin rakennettuihin kulttuuriympäristöihin ja sen päärakennukseen ja tilan tarinaan voi tutustua opastetuilla historiakierroksilla. Mäntyniemessä järjestetään monipuolisia kulttuuri-, hyvinvointi- ja luontotapahtumia vuodenaikojen ja satokauden mukaan.

Ajankohtaista

YHDESSÄ maalaten ja musisoiden 27.3.2021

Musiikin ja kuvataiteen työtapoja hyödyntävä työpaja koko perheelle. Tervetuloa mukaan!

Hengitä ja kuuntele 24.4.2021

Jooga- ja mindfulnesspäivässä saat keinoja lisätä hyvinvointia omassa arjessasi.

Havinoi-residenssi

Uusi Havinoi-residenssi on nyt avattu! Residenssi sopii mainiosti etätyöskentelyyn tai rauhallisen viikonlopun viettoon kartanomaisemissa.

Tutustu Mäntyniemeen

Kartanon historia

Mäntyniemen kartanon vaiherikas historia ulottuu 1760-luvulle, jolloin Clas Johan Molander nimitettiin Kesälahden kirkkoherraksi. Molander asettui Mäntyniemeen ja aloitti uudisviljelyksen. Mäntyniemi on ollut saman suvun hallussa näihin päiviin asti, lukuunottamatta muutamaa vuosikymmentä 1800-luvun loppupuolella. 

Tapahtumat ja palvelut

Mäntyniemen kartanossa järjestetään monenlaisia tapahtumia yksityistilaisuuksista isompiin yleisötilaisuuksiin. Vanha heinälato on toiminut kesäkonserttipaikkana vuodesta 2020 ja kesäkonsertit saavat jatkoa myös kesällä 2021. Uusi Havinoi-sali tarjoaa mahdollisuuden kurssitoiminnan ohella myös kokous- ja seminaaripalveluille.